Einde analoge tv op de kabel

kabel ontvanger zonder abonnement

Ziggo gaat van analoog naar digitaal, wat betekent dit voor u als u nog analoog TV kijkt?

Ook in uw regio is het nu zover; Ziggo gaat vanaf september 2020 analoge TV uitschakelen. Dit betekent dat mensen die nu nog analoge TV kijken, dat vanaf de afschakeling niet meer kunnen doen.

Echter, de zenders in het huidige analoge pakket zijn ook ongecodeerd digitaal (free-to-air) te ontvangen. Voor de ontvangst hiervan is geen smartcard nodig, een goedkoop basis kabelabonnement is voldoende. De consument hoeft dus niet extra te betalen voor digitale TV!
Speciaal voor iedereen die via de kabel nog analoge TV kijkt heeft HUMAX de IRHD-5550C met scart-aansluiting.

In welke Regio’s gaat Ziggo van analoog naar digitaal ?

De uitschakeling van analoge tv in de regio Tilburg – Gorinchem was door Ziggo eerder al voor 21 april aangekondigd. De coronacrisis heeft echter voor uitstel gezorgd. Het kabelbedrijf gaat in de vroege ochtend van 15 september alsnog analoge tv in deze regio uitzetten. Naast Tilburg wordt het analoge tv-signaal ook in de gemeenten Gorinchem, Werkendam, Wijk en Aalburg, Kaatsheuvel, Waalwijk, Dongen, Oisterwijk, Rijen, Goirle, Baarle-Nassau en alle rond deze steden geplaatste kleinere steden/dorpen uitgezet. Een week later volgen de regio’s Leiden – Amstelveen en Hoogeveen – Meppel. Deze regio’s waren niet eerder door Ziggo aangekondigd binnen het traject van uitschakeling van analoge tv.

Niet extra betalen

Kabelmaatschappijen zenden een groot aantal zenders ongecodeerd digitaal uit (free-to-air). Voor de ontvangst van deze zenders heeft u dus geen smartcard nodig, een goedkoop basis kabelabonnement is voldoende. U hoeft dus niet extra te betalen voor digitale TV!

Het ongecodeerde digitale basispakket bestaat bij bijv. Caiway uit meer dan 70 zenders, waarvan 31 in Full HD. Bij Ziggo kunt u ruim 45 zenders free-to-air kijken. Voor deze zenders hebben wij de oplossing, de HUMAX IRHD-5550C.

De IRHD-5550C is ook een uitkomst voor:
• de oudere (2e) TV op bijv. de slaapkamer
• bungalowparken
• appartementen/hotels
• verpleeg-/verzorgingshuizen
Ook in al deze gevallen is geen smartcard nodig.
Aansluiten en kijken!


HUMAX IRHD-5550C:
• Haarscherpe HDTV-weergave
• Geschikt voor ontvangst van de vrij te ontvangen (free-to air/ongecodeerde)
HD en SD televisiezenders en radiozenders via de kabel en glasvezel
• 1 Tuner
• Elektronische programmagids
• Aansluitingen: HDMI, USB, SPDIF, scart
• Overzichtelijke afstandsbediening met duidelijke toetsen
• Compact formaat: 16 x 13,3 x 3,4 cm (b/h/d)
• Gewicht: 0,7 kg

Let op; Je kunt deze ontvanger niet gebruiken i.c.m. een smartcard!
Prijs: € 69,95

Berichtnavigatie